Technisch Topwerkgeverscan

Een bedrijf met een positieve leercultuur stimuleert leren en ontwikkelen van alle medewerkers. Medewerkers vinden het vanzelfsprekend om bezig te zijn met hun vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en helpen elkaar daarbij. Bedrijven zijn hierdoor zelf flexibeler en meer wendbaar. Onze 'Technisch Topwerkgever' leercultuurscan geeft bedrijven inzicht in waar ze staan rondom instroom en behoud van medewerkers. 

Draaien aan de knoppen

Veel werkgevers worstelen met de uitdagingen rondom (zij-)instroom en behoud van medewerkers. Werkgevers kunnen aan allerlei knoppen draaien om meer technische vakmensen te werven en te binden. Maar welke zijn dat en hoe doe je dat?

De Technisch Topwerkgeverscan is een vragenlijst ontwikkeld door CrossOver op basis van talloze interviews en projecten bij technische organisaties. Deze leercultuurscan geeft inzicht in sterke punten én verbetermogelijkheden rondom het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen.



CrossOver brengt energie aan CEOs

Wat levert het je op?

Jouw bedrijf ontvangt een korte en duidelijke terugkoppeling over waar jullie staan op het gebied van zij-instroom en behoud van medewerkers, ten opzichte van andere bedrijven. Andere bedrijven die zo'n leercultuurscan hebben gedaan, hebben dit bijv. gebruikt:

  • als input voor een beleidsplan of jaarverslag;

  • om prioriteit in bepaalde dossiers aan te brengen;

  • om de discussie over bepaalde onderwerpen in een bedrijf op gang te krijgen.

De terugkoppeling bevat adviezen over wat jullie kunnen doen om de grootste aandachtspunten te verbeteren.

De informatie uit de leercultuurscan gebruikt CrossOver om de gemene delers onder de uitdagingen op het gebied van zij-instroom en behoud van medewerkers te definiëren. Indirect leidt dit tot een passender aanbod waar ook jullie weer gebruik van kunnen maken. Als bijv. blijkt dat 80% van de gescande bedrijven geen ervaring hebben met opstellen van instapprofielen voor zij-instromers, dan bieden wij daar graag een webinar over aan.

Good practices uit de leercultuurscan bewaart CrossOver in ons ‘techplatform’, zodat organisaties van elkaar kunnen leren. Dit techplatfom is openbaar toegankelijk voor iedereen die interesse heeft en vind je hier.

Succesverhalen delen we graag, dus als jouw bedrijf op bepaalde onderwerpen heel goed scoort, dan vinden we het leuk om dit via onze kanalen te delen. Dit kan ook worden ingezet voor de (arbeidsmarkt)communicatie van jullie bedrijf. Goed voorbeeld doet hopelijk volgen!

Voor wie is de Technisch Topwerkgeverscan?

Opdrachtgevers uit het verleden zijn werkgevers- of brancheverenigingen of publiek-private samenwerkingsverbanden uit de bouw- of technieksector geweest, die de leercultuurscan aan hun leden - de technische bedrijven - aan konden bieden. De resultaten zijn tweeledig:

  1. De leden ontvangen een terugkoppeling over hun eigen resultaten
  2. De overkoepelende organisatie ontvangt een analyse van de resultaten van alle leden, op basis waarvan ze hun aanbod aan kunnen passen.

De leercultuurscan kan altijd aangevuld worden met vragen waar de overkoepelende organisatie graag met hun leden over in gesprek wilt gaan.


Wat is de benodigde tijdsinvestering voor bedrijven?

Iemand van HR, of iemand die vragen kan beantwoorden over onderwerpen als de werving en ontwikkeling van medewerkers, doorloopt de volgende twee stappen:

  1. Het invullen van een online vragenlijst. Dit kost ongeveer 15 minuten.
  2. Een telefonisch interview met iemand van CrossOver.

CrossOver brengt energie aan CEOs

Inzicht in jouw positie als werkgever? Doe de scan!

Direct contact:

06 43 51 91 27
info@crossovernederland.nl

Stel direct een vraag

Stuur je vraag of opmerking in, en we komen z.s.m. terug met een reactie!

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw
"Ik wil graag mensen motiveren en verbinden, en dan vooral in de praktijk. Met mijn achtergrond in het landbouw- en voedselsysteem, is de energietransitie voor mij een bekende uitdaging. Bij CrossOver wil ik graag meewerken aan een oplossing."

Maike de Leeuw
Projectmedewerker