Deze editie van de TechCrossOver mochten wij voor het eerst op bezoek bij Vattenfall. Zowel de deelnemers als de teamcaoches waren enthousiast; hoe ziet het er daarbinnen eigenlijk uit? Gelukkig wilde Ruud Snelderwaard ons daar meer over vertellen. Ook Tom van Kolck heette ons hartelijk welkom op de locatie van Vattenfall in Diemen.
Vervolgens gingen de teams weer uiteen om aan hun persoonlijke ontwikkeling en het groepsthema te werken. Het team dat werkt aan een prettige werksfeer mocht dit vandaag doen in één van de praktijklokalen, zo konden ze direct zien hoe het in de praktijk werkt. Het team dat onderzoekt hoe je een cultuur creëert waarin we van fouten kunnen leren koos voor de gezelligheid die de kantine uitstraalde. Boven, in de ruimte met uitzicht op de groene omgeving ging het team aan de slag dat graag anderen enthousiasmeert voor de techniek.
Het kijkje in de keuken
Gekleed in de juiste PBM’s mochten wij één van de fabrieken van Vattenfall bezoeken. Hier werd duidelijk hoe niet alleen Amsterdam, maar ook Almere van stadswarmte wordt voorzien. Helemaal bovenin de fabriek werd dit wel heel goed zichtbaar, daar hadden we een prachtig uitzicht over het terrein van Vattenfall, het IJ, Pampus en als je goed keek kon je ook Almere zien liggen. De rondleiding eindigde in de controlekamer die altijd met vijf of zes mensen bemand is.
Na de rondleiding stond er een heerlijke lunch op ons te wachten. Zo konden we nog even napraten over alles wat we zojuist gezien hadden.
Aan de slag
Omdat de vierde dag al over twee weken is en dan de eindpresentaties al zijn, is het team dat bezig is met het in kaart brengen hoe je een cultuur creëert waarin je van fouten kunt leren alvast bezig geweest met de opzet van de presentatie. Zelf hebben zij duidelijk in hun hoofd wat zij willen vertellen, daar zijn zij immers al weken druk mee. Toch blijkt het een uitdaging dit op een goede manier in een presentatie te verwerken. Eerst nog even in gesprek met hun eigen team en collega’s, dat gaat ongetwijfeld meer mooie input leveren!
Dat presenteren op topniveau presteren is, ontdekte het team dat aan de slag is met het ceeëren van een prettige werksfeer voor iedereen. Zij oefenden individueel met het geven van een presentatie en konden elkaar op deze manier voorzien van waardevolle feedback. Ook zij hebben de opzet voor hun presentatie gemaakt, kijken uit naar de eindpresentaties en krijgen er toch ook wel wat zenuwen van.
Hoe enthousiasmeer je anderen voor de techniek? Hoe doe je dat als iemand helemaal geen technische voorkennis heeft? Wat werkt wel en wat werkt niet? Het team dat met dit thema aan de slag is, ging dit in de praktijk oefenen. In twee subgroepen wilden zij elkaar overhalen over te stappen naar een andere subgroep. Er werden mooie conclusies getrokken. Goede voorwaarden zijn belangrijk, misschien dat de menselijke aanpak wel het beste werkt.
Benieuwd naar wat verdieping in de conclusies over hoe je anderen enthousiasmeert? Of wil je meer weten over hoe je een prettige werksfeer creëert? Ben je misschien nieuwsgierig naar hoe je een cultuur creëert over hoe je van fouten kunt leren? Vul dan dit formulier in en dan zien we je graag op 26 mei bij AVR in Rotterdam!